Periferna mreža

 

U suradnji s udrugom za kulturu "Beat" organizirali smo ljetnu školu za srednjoškolce u dobi od 15 do 18 godina, u ukupnom trajanju od 15 školskih sati.
Škola se u četiri termina od 30. lipnja do 10. srpnja održala u prostoru galerije Studio -21- (Velebitska 66 Split). Cilj ljetne škole je potaknuti kreativno razmišljanje, stvaranje i aktivno djelovanje u zajednici kroz radionice kreativnog izražavanja, promatranja, pisanja, pokreta i storytellinga.

 

 

 


 

Projekt je namijenjen poticanju i razvoju kreativnosti i stvaralaštva djece i mladih koji žive na rubnim dijelovima Splita zbog čega su manje izloženi utjecajima kulturnih institucija. Cilj projekta je omogućiti djeci i mladima iz rubnih dijelova grada da u okviru izvaninstitucionalnog odgojno-obrazovnog programa razvijaju kreativnost i socijalne vještine te aktivno sudjeluju u kulturnom životu. Projekt potiče integraciju i socijalizaciju djece i mladih različitih psihofizičkih, dobnih i socijalnih karakteristika. Nizom likovnih i glazbenih radionica, edukativnih predavanja, izložbi, koncerata i organiziranih okupljanja, a u suradnji s 4 partnera te 5 suradničkih institucija koji djeluju na području grada i županije, projekt će doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života te socijalnoj inkluziji djece i mladih.

 

 

 

 

 

U partnerstvu s:

Udrugom za kulturu Beat (koordinator projekta) i partnerima:

  • Osnovna škola Ante Starčević, Dicmo

  • Osnovna škola Dugopolje

  • Škola likovnih umjetnosti Split

  • Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu

  • Glazbeno društvo P. I . Čajkovski, Dugopolje

U sklopu projekta, Culture Hub Croatia će doprinijeti sa sljedećim aktivnostima:

  • likovne radionice za djecu

  • izložbe i okupljanja: participativna organizacija i priprema komunikacijskih materijala

  • radionice i edukacijska predavanja za srednjoškolce uključujući uvod u kulturno upravljanje i kulturne politike

    Dugoročni cilj ovih radionica je poticanje učenika na razmišljanje o njihovoj ulozi u oblikovanju kulturnog života grada, poticanje kritičkog razmišljanja i kreativnosti, stvaranje i izražavanje svog vlastitog mišljenja; razmišljanje o vlastitoj profesiji i mogućnostima budućeg rada kroz promišljanje o vlastitoj ulozi u društvu. Korištenjem participativne metode te radom u grupama s otvorenom raspravom i slobodnom razmjenom ideja, učenici u neformalnom okruženju imaju priliku stvarati i razmišljati izvan okvira čime stječu tzv. "soft skills" te vještine vodstva i timskog rada.

U svim aktivnostima koristimo inovativan, participativan pristup i metodologiju uključujući tehnike i učenja temeljene na projektima koji razvijaju kreativnost, kritičko razmišljanje i izražavanje kod djece i mladih.

 

Projekt se provodi u školskim godinama 2018./2019. i 2019./2020.

Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u okviru programa izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja.

hrHrvatski
en_USEnglish hrHrvatski