PEC – Podcast Employ yourself in Culture

projekt Erasmus+

KA220 YOU Cooperation partnerships in youth. Call 2021

U partnerstvu s:

  • Asociación Cultural Integra (Spain)
  • Associazione Arte Cultura e Sanità ETS (Italy)
  • Associazione Italy Meet Indonesia (Italy)
  • Stepp Strategie Servizi Sviluppo SRLS (Italy)
  • Mosaic Politismos & Dimiourgikotita (Greece)
  • Enterpreneurship and Social Economy Group (Greece)

Projekt ima za cilj promicanje svijesti mladih o mogućnostima zapošljavanja i poduzetništva u sektoru kulture kroz podcast program putem intervjua u video formatu, dostupnih javnosti, putem web stranice i društvenih mreža. Ovi intervjui će se provoditi s relevantnim ljudima iz svijeta kulture, poput povjesničara, arheologa, antropologa, ravnatelja muzeja, turističkih vodiča… itd.

Na taj se način projekt namjerava suočiti s izazovom visoke stope nezaposlenosti mladih u zemljama partnerima projekta (Španjolska, Grčka, Italija i Hrvatska), kao i istaknuti važnost europske kulturne baštine, vrednovati je, čuvati to i širi. Naime, aktivnost planirana tijekom projekta je snimanje podcast programa u kojem se obznanjuju mogućnosti zapošljavanja i poduzetništva u sektoru kulture. Ovaj program bit će dostupan na više jezika, kao i intervjui u video formatu.

Nadalje, projekt ima za cilj dati poticaj kulturnom sektoru, koji je jako pogođen pandemijom COVID-19, promovirajući njegovu privlačnost mladima, ne samo kao nešto vrijedno divljenja i poštovanja, već i kao izvor mogućnosti za zapošljavanje i raširi ga.

Tijekom projekta održat će se edukacija namijenjena mladim radnicima iz partnerskih zemalja specijaliziranih za svijet kulture, kako bi im se pružili novi alati i metode za lakše traženje posla mladima u kulturnom sektoru, kao i naglašavajući poduzetničke mogućnosti i važnost očuvanja europske kulturne baštine.

Održat će se i događanja kako bi se proširio utjecaj i opseg projekta. Ovi događaji će se sastojati od konferencija na kojima će biti objavljeni rezultati projekta. Na njih će biti pozvane kulturne udruge, mediji, lokalni partneri i šira javnost zainteresirana za kulturu te mogućnosti zapošljavanja i poduzetništva koje nudi sektor.

Ciljana skupina:

Ovaj projekt namijenjen je mladim sudionicima koji iskazuju interes za europsku kulturu općenito, a posebno za antičku kulturu (arheologija, muzeji, izložbe… itd.).
Na ovaj način projekt će se distribuirati u edukacijskim centrima vezanim za ovu materiju, tj. među studentima povijesti, arheologije, antropologije, turizma, umjetnosti, glazbe, povijesti umjetnosti… te među studentima strukovnog obrazovanja i youth-workerima.
Dodatno, projekt će se distribuirati među lokalnim partnerima kako bi pridonijeli širenju njihove ciljne publike (muzeji, kazališta, kulturni centri, arheološke lokacije… itd.).

hrHrvatski