Kreativni hub-ovi: utjecaj, izazovi i održivost

7. ožujka 2020, Poljana kraljice Jelene 1, Split @ 18:00 – 19:30

 


Zadnjeg dana pilot projekta "Praznine2020" - eksperimenta kojim su se funkcije budućeg hub-a kao jedinstvenog fizičkog prostora “projicirale” na šire urbano područje stare gradske jezgre Splita, organizirali smo razgovor o kreativnim hubovima.

Razgovor se održao u novootvorenom prostoru Kuće jezika i kulture na Peristilu, te je tom prilikom Prokultura - Opservatorij kulturnih politika  predstavila svoje dugogodišnje djelovanje.

CHC je prezentirao svoje dojmove nakon trotjednog programa "Praznina" te moderirao razgovor s predstavnicima mreže European Creative Hubs Network. Mreža je osnovana s ciljem poboljšanja kreativnog, gospodarskog i društvenog utjecaja hub-ova u Europi te boljeg umrežavanja i zajedničke suradnje.

Što su uopće kreativni hub-ovi, na koji način takvi prostori funkcioniraju, koji je njihov utjecaj na lokalnu zajednicu, s kojim izazovima se suočavaju te kako mogu biti (samo)održivi, samo su neka od pitanja koja smo postavili Luki Piškoriču, osnivaču hub-a Poligon -> kreativni center iz Ljubljane i Atılımu Şahinu, direktoru hub-a ATÖLYE iz Istanbula.

Nakon razgovora, slijedio je završni party projekta Praznine2020: Gracin live + closing party u Academia Club Ghetto.


hrHrvatski