Posvoji prostor

Dubrovnik / 5. - 20. ožujka 2022.

OTVORENI POZIV - "POSVOJI PROSTOR"


U organizaciji platforme Culture Hub Croatia u partnerstvu s Art radionicom Lazareti, 5. ožujka 2022. u Dubrovniku započinje novo izdanje projekta Praznine koji je u 2020. i 2021. godini realiziran kao reakcija na višegodišnju problematiku rastućeg masovnog turizma u Splitu. Projektom Praznine otvaramo prostore u gradskoj jezgri koji se ljeti koriste u turističke svrhe te ih dajemo na korištenje umjetnicima i građanima “van sezone”, tijekom zimskog perioda.

 

U okviru programa Praznine2022, osim prenamjene prostora u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika u otvorene ateljee odabranih umjetnika, kroz otvoreni kalendar omogućujemo svim građanima i ostalim udrugama civilnog društva u Dubrovniku da se uključe u inicijativu, “posvoje” jedan od prostora i oblikuju grad u ovom zimskom periodu.

 

Zainteresirani građani, kolektivi, udruge i umjetničke organizacije mogu prijaviti program ispunjavanjem obrasca na poveznici. Prednost imaju aktivnosti participativnog karaktera, a broj posjetitelja / polaznika ovisit će o aktualnim epidemiološkim mjerama.

 

Aktivnosti projekta Praznine2022 provode se uz financijsku podršku zaklade, a Praznine su dosad podržali i Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija.

 

Više o prethodnim izdanjima projekta Praznine možete pronaći na poveznicama: Praznine2020 & Praznine2021.

 

hrHrvatski