Aktivnosti

ReFresh+ Kreativni BootCamp 


Kreativni bootcamp organiziran je u sklopu projekta Refresh+. Okupit će četrnaest mladih umjetnika iz pet zemalja koji će se prvi put sastati. CHC vodi i moderira bootcamp, fokusirajući se uglavnom na izgradnju zajednice, timsku suradnju i uspostavljanje kreativne sinergije među mladim interdisciplinarnim umjetnicima. 

Skupina mladih europskih umjetnika odabrana je na temelju otvorenog poziva umjetničkih voditelja projekta. Njihovi su profili, pozadine i prakse raznoliki, ali zajednička im je motivacija i zanimanje za kulturnu baštinu. Kao dio Refresh + tima, bavit će se kreativnom reinterpretacijom lokaliteta i legendi u Sloveniji i Rumunjskoj. Mladi će umjetnici biti podijeljeni u dva tima od 7 umjetnika koji će raditi u ove dvije zemlje. Njihova je zadaća proizvesti zajednička umjetnička djela koja povezuju kulturnu baštinu s različitim oblicima umjetničkog izražavanja koji se kasnije mogu predstaviti na tržištu kao kulturni proizvodi.  

Glavni cilj kombiniranog bootcampa je olakšati buduće umjetničko sustvaranje i pružiti korisne alate i metode koje će umjetnici moći ponovno koristiti za timski rad u sljedećoj fazi projekta. Prvi dio koji će se održati online (svibanj 2021.) poslužit će za umrežavanje i riječ je o prvom susretu mladih umjetnika koji će raditi na ovom projektu. U drugom, "offline" dijelu (početak rujna u Splitu) iskorištavamo povijesni grad Split, upisan na UNESCO-ov popis svjetske baštine i koristimo Dioklecijanovu palaču kao osnovu za kreativni rad i eksperimentiranje. Očekujemo da će ovo doprinijeti boljem razumijevanju između umjetnika, ali da će im omogućiti i da testiraju rješenja za zajedničko stvaranje i pronađu metode koje će im najviše odgovarati kao timu. Bootcamp se sastoji od tri faze kombiniranja online i offline susreta: Discoveries (online); Urban Explorations (offline); Creative Synergies (offline). Dizajnira ga i moderira CHC tim, uz sudjelovanje pozvanih gostiju, mladih umjetnica iz Hrvatske: Elene Štrok i Lucije Klarić. 


5. - 6. svibnja 2021. (2 dana online programa) 

Prva faza Bootcampa (Discoveries) održat će se online tijekom dva radna dana. Posvećena je međusobnom upoznavanju mladih umjetnika, a uključuje otkrića na osobnoj i profesionalnoj razini, kao i dijeljenje inspirativnih priča. Koristimo različite metodologije kako bismo umjetnike upoznali jedni s drugima, kako bismo otkrili njihove prakse, osobnosti, navike, težnje i motivacije. Očekivani ishod prve faze: umjetnici su međusobno upoznati i nadahnjuju se svojim umjetničkim praksama, kulturnim podrijetlom i ostalim predstavljenim primjerima kreativne interpretacije legendi, pripovijedanja i kulturne baštine. Upoznatiji su s projektom Refresh + i očekivanjima u nadolazećem razdoblju.

 

Cijeli program na engleskom jeziku dostupan je ovdje.


 

Rujan 2021. (3 dana offline programa, Split, Hrvatska) 

Drugi dio kreativnog bootcampa trajat će tri dana i održat će se u Splitu u Hrvatskoj. Sastojat će se od druge i treće faze bootcampa: Urban explorations i Creative synergies.

 

Više informacija o ovoj aktivnosti bit će dostupno uskoro.

hrHrvatski
en_USEnglish hrHrvatski