KulturaNaPauzi: Tina Janković

KulturaNaPauzi: Tina Janković

Ne boj se! Nisi sam! Ima i drugih

nego ti koji nepoznati od tebe žive tvojim životom.

Sve je počelo sa PERI RUKE, onda je prešlo na KAŠLJI U LAKAT, pa je naraslo na DRŽI DISTANCU, da bi za par dana došli do OSTANI DOMA…..a onda je krenilo: čitaj knjige, gledaj filmove, treniraj, sredi ladice, peci kruh, pij vruću limunadu, stavi masku, skini masku, dezinficiraj kvake, budi informiran, diši duboko….i sve to da se ne zaraziš ili još gore da ne zaraziš nekoga. Nastupilo je doba #ostanidoma jer tako spašavaš sebe i sve oko sebe.

Ovaj #ostanidoma je uz covid-19 prerastao u virus svoje vrste. Virus #ostanidoma ima jedan sličan simptom kao i covid-19, izaziva gušenje, ovaj put ne ono fizičko plućno, već unutarnje, gušenje duha. Dovodi do zbunjenosti, tjeskobe, straha, smisla i besmisla istovremeno, vodi nas do preslagivanja životnih vrijednosti, do spoznaje da je ona energija koju proizvodi svaki zagrljaj, poljubac, dodir, toliko posebna i vrijedna.

Nameće nam bezbroj pitanja i stvara nejasnu sliku o svemu što nam se trenutno događa!?

I dok pokušavamo udahnuti i prodisati mirno, pitam se što ako je ovo stvarno neki sociološki eksperiment, nekakav smišljeni scenarij, što ako je to stvarno dio nekog master plana za cijelo čovječanstvo, za neki novi poredak, za neke drugačije generacije…što ako….

Ili su sad ipak takve teorije puno zanimljivije od ovih krutih brojki zaraženih, umrlih, izliječenih. Ili ipak samo trebamo ostati doma i balansirat između pandemije virusa covid-19 i ovog pratećeg virusa #ostanidoma. Kako god, virus se potrudio da nam promijeni živote, potrudimo se i mi da na kraju ove priče shvatimo da:

Mi smo svi prešli iste putove u mraku,

mi smo svi jednako lutali u znaku traženja,

i svima jednako se dive. 

Sa svakim nešto dijeliš, i više vas ste isti.

Tina Janković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *