Tko?

 © Glorija Lizde

Marina Batinić

Marina je magistra povijesti umjetnosti i engleskog jezika i književnosti (Sveučilište u Splitu); povijesti, arheologije i mediteranske umjetnosti (Sveučilište u Perpignanu, Francuska) kao i magistra upravljanja kulturnom baštinom (dvostruka francusko-španjolska diploma sa Sveučilišta u Perpignanu i Sveučilišta na Balearskim otocima, Palma de Mallorca, Španjolska). Posljednjih pet godina radi kao voditeljica kulturnih projekata, a njeno prijašnje radno iskustvo uključuje nekoliko nevladinih organizacija, Sveučilište u Perpignanu (voditeljica projekta u okviru programa “Europa za građane”), Europska Komisija (DG DEVCO - Međunarodna suradnja i razvoj), te Cité de l'architecture et du patrimoine (Ecole de Chaillot - Odjel za međunarodnu suradnju u okviru programa Ministarstva kulture Republike Francuske), Pariz. Radila je također za Kanal Centre Pompidou u Briselu kao freelance kulturni medijator. Trenutno radi kao nezavisna koordinatorica istraživanja u društvenom poduzeću Edgeryders (Brisel, Belgija).


Jasmina Šarić

Jasmina je magistrala povijesti umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Splitu te završila kustoski studij, menadžment i pravo na stockholmskom Sveučilištu. Godinama radi kao slobodni kustos, a trenutno provodi istraživanje o kuriranju umjetnosti u "drugim prostorima". Njezin najnoviji kustoski rad je projekt Tails.Jasminino prethodno radno iskustvo uključuje Sveučilište u Splitu (Odjel za međunarodne odnose), nevladine i umjetničke organizacije (kao savjetnik za projekte u području umjetnosti i kulture: Galerija Studio 21, Tensta Konsthall, Sajam Supermarket Art Fair, apexart). Stažirala je u Europskoj komisiji (Izvršnoj agenciji za obrazovanje, audiovizualnu kulturu i kulturu). Radila je i kao kustosica u galeriji Lauba u Zagrebu. Također ima iskustvo u pripremi, upravljanju i ocjenjivanju europskih projekata. 


Kristina Tešija

Kristina je magistrala filozofiju i hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Splitu te se usavršila kroz Studij o mladima za mlade organizaciji Mreže mladih Hrvatske. Radi kao stručni komunikacijski posrednik u raznim osnovnim i srednjim školama. Njezino iskustvo uključuje neformalno obrazovanje - sudjelovala je u brojnim projektima Erasmus+, radeći na području umjetnosti, kreativnosti, medija, demokracije, socijalnog utjecaja i interkulturalnog dijaloga. Radi kao radijska i web novinarka za različite nevladine organizacije, pokrivajući teme o mladima, nezavisnoj kulturi i umjetnosti. Trenutno, radi kao koordinatorica javnog sektora u kulturi u Multimedijalnom kulturnom centru Split na projektu Gradimo Dom zajedno; kao urednica i voditeljica na community radiju KLFM, kao slobodna kazališna kritičarka (gledam.org, kritikaz.com) i moderatorica za različite događaje i rasprave u filmskim i kreativnim industrijama u Splitu (Mediteranski filmski festival Split, Kino Mediteran, KineDok, Secret Arts Cinema). Članica je Vijeća u kulturi za kazališnu i glazbeno – scensku djelatnost Grada Splita i Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa. 


Suradnici / članovi zajednice:

 

Andrea Resner

Andrea Resner rođena je u Splitu. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2012. te Umjetničkoj akademiji u Splitu 2019. (Film i video). Kroz multimedijalni pristup bavi se narativima snova, traume i žene, s naglaskom na poetiku i estetiku kao glavnim ekspresivnim sredstvima. Djeluje na području crteža, slikarstva, prostorne instalacije, fotografije, filma i videa, kostimografije, street arta i poezije. U CHC-u surađuje s timom na projektu "Praznine".


Hana Kohout

Hana je diplomirala povijest umjetnosti i engleski jezik i književnost (Sveučilište u Splitu, Hrvatska) i magistrirala upravljanje umjetničkim projektima (Sveučilište Birmingham City, UK). Kao povjesničarka umjetnosti, istraživačica i spisateljica, fokusira se na modernu i suvremenu umjetnost u odnosu na žene u umjetnosti. Volontirala je i stekla iskustvo u nekoliko galerija suvremene umjetnosti. Uživa raditi u kreativnom okruženju kako bi poboljšala produktivnost i organizaciju umjetničkih inicijativa. Također, dalje je razvijala svoje vještine u digitalnom marketingu i stvaranju sadržaja za suvremenu umjetničku organizaciju Art Link. Uz svoju strast za suvremenom umjetnošću, brine se i za očuvanje baštine, a nedavno je postala i europska veleposlanica mladih za ESACH i Europa Nostra kako bi podijelila glas mladih u kulturnom sektoru i promovirala kolektivnu europsku baštinu.


Meri Vesanović

Meri je magistrala povijesti umjetnosti i talijanski jezik na Filozofskom fakultetu u Splitu. Pohađala je dio studija na Sveučilištu u Paviji (Italija), a kao stažistica je surađivala na izložbenim projektima u galeriji Wunderkammern u Rimu. Trenutno je zaposlena kao voditeljica galerije Oris Kuća arhitekture u Zagrebu. Osim međunarodne suradnje i kulturne baštine, posebno je zainteresirana za kulturni menadžment i korištenje tehnologije u obrazovne svrhe.


Tea Kantoci

Čaj je diplomirala novinarstvo (Fakultet političkih znanosti u Zagrebu), teoriju i kulturu mode (Tekstilni fakultet), muzeologiju i baštinu (Filozofski fakultet u Zagrebu) i ženske studije (Centar za ženske studije). Svoje vještine razvijala je u Italiji, Španjolskoj i Litvi. Radi kao kustosica pripravnica u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Radila je kao koordinatorica izložbi i asistentica kustosa u Muzeju suvremene umjetnosti, Muzeju Nikole Tesle i Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Članica je ICOM-a.


Lara Sobol

Lara je diplomirala politologiju u Zagrebu na temu upravljanja industrijskom baštinom. Bila je pripravnica u Uredu za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj (EU Project Implementation Agency). Tijekom godina razvijala se u području PR-a kroz razne organizacije te mrežni marketing i komunikaciju. Zanima je međunarodna kulturna suradnja i podizanje svijesti javnosti o potencijalu neiskorištenih građevina kulturne baštine, posebno industrijskih. U slobodno vrijeme intenzivno traži prostor za kreativnost u javnom sektoru.


Mia Konstantinović

Mia je diplomirala arhitekturu na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu. Tijekom nekoliko posljednjih godina, imala je priliku raditi na različitim vrstama arhitektonskih projekata, od idejnih do detaljnih dizajna interijera, većih ili manjih stambenih zgrada, hotela i urbanih prostora, kao i pisati članke o arhitekturi. Sudjelovala je na međunarodnim seminarima vezanima uz zaštitu kulturne baštine i bila suradnica kao tehnička podrška na jednoj od radionica revitalizacije kulturne baštine koje organizira CHC. U slobodno se vrijeme bavi i glazbom, a zanimaju je psihologija i suvremeni pristup razmatranju arhitekture kao interdisciplinarne prakse, utjecaj prostora na različite aspekte života korisnika, kao i načini približavanja umjetnosti i arhitekture široj publici.

hrHrvatski
en_USEnglish hrHrvatski