Tko?

 © Glorija Lizde

Marina Batinić

Marina has a B.A. and M.A. degrees in Art History and English Language and Literature (University of Split, Croatia); M.A. in History, Archaeology and Mediterranean Arts (University of Perpignan, France) and an M.A. in Cultural Heritage Management (joint French-Spanish degree from the University in Perpignan and Balearic Islands, Spain). She has been working as a cultural project manager for the last five years and her past work experience includes several NGOs, the University of Perpignan (project manager for the Europe for Citizens programme), the European Commission (Bluebook trainee, DG DEVCO – International Cooperation and Development, Knowledge Management Unit) and the Cité de l’architecture et du patrimoine (Ecole de Chaillot – International actions department in the framework of the program “Profession Culture” by the French Ministry of Culture), Paris, France. She has been engaged as a freelancer guide and cultural mediator at Kanal – Centre Pompidou u Bruxellesu gdje je radila kao kulturni medijator. Trenutno radi kao nezavisna koordinatorica istraživanja u društvenom poduzeću Edgeryders (Bruxelles, Belgija).


Jasmina Šarić

Jasmina je magistrala povijesti umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Splitu te završila kustoski studij, menadžment i pravo na stockholmskom Sveučilištu. Godinama radi kao slobodni kustos, a trenutno provodi istraživanje o kuriranju umjetnosti u "drugim prostorima". Njezin najnoviji kustoski rad je projekt TailsJasminino prethodno radno iskustvo uključuje Sveučilište u Splitu (Odjel za međunarodne odnose), nevladine i umjetničke organizacije (kao savjetnik za projekte u području umjetnosti i kulture: Galerija Studio 21, Tensta Konsthall, Sajam Supermarket Art Fair, apexart). Stažirala je u Europskoj komisiji (Izvršnoj agenciji za obrazovanje, audiovizualnu kulturu i kulturu). Radila je i kao kustosica u galeriji Lauba u Zagrebu. Također ima iskustvo u pripremi, upravljanju i ocjenjivanju europskih projekata. 


Kristina Tešija

Kristina je magistrala filozofiju i hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Splitu te se usavršila kroz Studij o mladima za mlade organizaciji Mreže mladih Hrvatske. Radi kao stručni komunikacijski posrednik u raznim osnovnim i srednjim školama. Njezino iskustvo uključuje neformalno obrazovanje - sudjelovala je u brojnim projektima Erasmus+, radeći na području umjetnosti, kreativnosti, medija, demokracije, socijalnog utjecaja i interkulturalnog dijaloga. Radi kao radijska i web novinarka za različite nevladine organizacije, pokrivajući teme o mladima, nezavisnoj kulturi i umjetnosti. Trenutno, radi kao koordinatorica javnog sektora u kulturi u Multimedijalnom kulturnom centru Split na projektu Gradimo Dom zajedno; kao urednica i voditeljica na community radiju KLFM, kao slobodna kazališna kritičarka (gledam.org, kritikaz.com) i moderatorica za različite događaje i rasprave u filmskim i kreativnim industrijama u Splitu (Mediteranski filmski festival Split, Kino Mediteran, KineDok, Secret Arts Cinema). Članica je Vijeća u kulturi za kazališnu i glazbeno – scensku djelatnost Grada Splita i Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa. 


Suradnici / članovi zajednice:

 

Andrea Resner

Andrea Resner rođena je u Splitu. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2012. te Umjetničkoj akademiji u Splitu 2019. (Film i video). Kroz multimedijalni pristup bavi se narativima snova, traume i žene, s naglaskom na poetiku i estetiku kao glavnim ekspresivnim sredstvima. Djeluje na području crteža, slikarstva, prostorne instalacije, fotografije, filma i videa, kostimografije, street arta i poezije. U CHC-u surađuje s timom na projektu "Praznine".


Meri Vesanović

Meri je magistrala povijesti umjetnosti i talijanski jezik na Filozofskom fakultetu u Splitu. Pohađala je dio studija na Sveučilištu u Paviji (Italija), a kao stažistica je surađivala na izložbenim projektima u galeriji Wunderkammern u Rimu. Trenutno je zaposlena kao voditeljica galerije Oris Kuća arhitekture u Zagrebu. Osim međunarodne suradnje i kulturne baštine, posebno je zainteresirana za kulturni menadžment i korištenje tehnologije u obrazovne svrhe.


Tea Kantoci

Čaj je diplomirala novinarstvo (Fakultet političkih znanosti u Zagrebu), teoriju i kulturu mode (Tekstilni fakultet), muzeologiju i baštinu (Filozofski fakultet u Zagrebu) i ženske studije (Centar za ženske studije). Svoje vještine razvijala je u Italiji, Španjolskoj i Litvi. Radi kao kustosica pripravnica u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Radila je kao koordinatorica izložbi i asistentica kustosa u Muzeju suvremene umjetnosti, Muzeju Nikole Tesle i Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Članica je ICOM-a.


Lara Sobol

Lara je diplomirala politologiju u Zagrebu na temu upravljanja industrijskom baštinom. Bila je pripravnica u Uredu za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj (EU Project Implementation Agency). Tijekom godina razvijala se u području PR-a kroz razne organizacije te mrežni marketing i komunikaciju. Zanima je međunarodna kulturna suradnja i podizanje svijesti javnosti o potencijalu neiskorištenih građevina kulturne baštine, posebno industrijskih. U slobodno vrijeme intenzivno traži prostor za kreativnost u javnom sektoru.


Mia Konstantinović

Mia je diplomirala arhitekturu na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu. Tijekom nekoliko posljednjih godina, imala je priliku raditi na različitim vrstama arhitektonskih projekata, od idejnih do detaljnih dizajna interijera, većih ili manjih stambenih zgrada, hotela i urbanih prostora, kao i pisati članke o arhitekturi. Sudjelovala je na međunarodnim seminarima vezanima uz zaštitu kulturne baštine i bila suradnica kao tehnička podrška na jednoj od radionica revitalizacije kulturne baštine koje organizira CHC. U slobodno se vrijeme bavi i glazbom, a zanimaju je psihologija i suvremeni pristup razmatranju arhitekture kao interdisciplinarne prakse, utjecaj prostora na različite aspekte života korisnika, kao i načini približavanja umjetnosti i arhitekture široj publici.

hrHrvatski
en_USEnglish hrHrvatski