Što?

HUB

/hʌb/
imenica
  1. Središnji dio kotača kroz koji prolazi osovina.
  2. Fokus, žarište
  3. Uređaj za povezivanje računala u mrežu

“Kreativni hub je mjesto, bilo fizičko ili virtualno, koje okuplja kreativne ljude. To je centralni pokretač koji pruža prostor i podršku za umrežavanje, razvoj poslovanja i angažman zajednice u kreativnom, kulturnom i tehnološkom sektoru.”

 

(definicija preuzeta iz publikacije Creative HubKit, British Council)

 


 

PLATFORMA

 

Platforma je, u našem slučaju, pristup proučavanju kreativnosti - okruženje za učenje, koje omogućava stvaranje novih konstrukcija znanja u smislu kreativnih ideja i procesa, a okuplja interdisciplinarne, intersocijalne i interkulturne grupe.

Riječ je o uključivanju u iskustvo stvaranja nečega zajedno s drugim kreativnim ljudima. Svatko može koristiti Culture Hub Croatia kao krovnu organizaciju za ostvarivanje svojih projekata, pod uvjetom da odgovaraju našim vrijednostima.

Neprofitna smo organizacija službeno osnovana u siječnju 2017. godine u Splitu. Kao nomadska organizacija (bez vlastitog prostora) nismo ograničeni na jedan fizički prostor te djelujemo iz različitih dijelova Hrvatske i Europe. Istovremeno, naše funkcioniranje kao hub nudi više mogućnosti za suradnju - za kreiranje multidisciplinarnih, zajedničkih kulturnih i kreativnih akcija s društvenim utjecajem, pod vodstvom zajednice. Svi naši projekti i aktivnosti temeljeni su na partnerstvima.

Naš je dugoročni cilj otvoriti fizički kreativni hub u Splitu, nadahnut drugim postojećim primjerima iz ostatka Europe; nezavisni prostor napravljen od i za zajednicu.

hrHrvatski
en_USEnglish hrHrvatski