Završna prezentacija rezultata i zatvaranje radionice

10. rujna 2019, Dom kulture, Ivanić-Grad

Završna prezentacija

 

U okviru međunarodne radionice „Mapiranje i dokumentacija industrijske baštine“ u Ivanić-Gradu (31.8. – 11.9.2019.) organizirane u suradnji s udrugom Prijatelji baštine i ostalim lokalnim partnerima, volonteri su 10. rujna u Domu kulture Ivanić-Grada predstavili svoj rad i rezultate radionice.

Na predstavljanju su bili prisutni gradonačelnik Ivanić-Grada, sponzori i predstavnici industrijskih kompanije uključenih u projekt te g. Bert Ludwig, direktor Europskih volontera za kulturnu baštinu, koji je predstavio rad organizacije u drugim područjima rada i ostalim državama.

Volonteri su razgovarali o svom desetodnevnom iskustvu i predstavili rezultate rada na valorizaciji industrijske baštine – prototip web stranice koji sadržava „osobne karte“ svake mapirane zgrade kao i svakog objekta iz arhive, zanimljive novinske članke i kratke priče intervjuiranih bivših radnika, s čime se naglašava društveni aspekt industrijske baštine.

Kako bi se osigurala trajnost projekta, Prijatelji baštine najavili su drugu fazu projekta – pokretanje participativno virtualnog muzeja!

 

hrHrvatski