Praznine2021: Javni poziv za umjetnike iz Hrvatske

Praznine2021: Javni poziv za umjetnike iz Hrvatske

Objavljujemo javni poziv za umjetnike za sudjelovanje u programu otvorenih studija u sklopu projekta Praznine2021. Projekt će se održati u veljači iduće godine u prostorima u splitskoj gradskoj jezgri, inače korištenih u turističke svrhe i zatvorenih izvan sezone. Sve o prvom izdanju projekta, Praznine2020 možete pronaći OVDJE. U drugom izdanju, namjera nam je šire sagledati aspekt praznine, ne samo u novonastalim okolnostima uzrokovanih pandemijom, već i u njezinom povijesnom, društvenom, ali i psihološkom kontekstu.

Poziv je namijenjen zainteresiranim umjetnicima koji bi koristili dodijeljene im prostore kao svoje ateljee, u kojima mogu boraviti prema vlastitoj želji i potrebi. Rezultat njihove rezidencijalnosti unutar prostora nije prethodno definiran, već su umjetnici/ce slobodni fokusirati se na sam proces, a samim time ne samo na prostorni nego i vremenski aspekt praznine. Umjetnici mogu predložiti kratkoročne ili dugoročne intervencije, komunikaciju s publikom, a one mogu biti i samo dio procesa produkcije budućeg rada.

Predviđeno razdoblje i trajanje rezidencije: veljača 2021., 5-7 dana

Umjetnik/ca se obvezuje boraviti u studiju 6 sati dnevno.

Troškovi: Umjetnički honorar, kao i troškovi puta i smještaja (za sudionike izvan Splita), su pokriveni.

Kako se prijaviti? Ispunite kratki formular i priložite svoj portfolio.

Rok za slanje prijava: 07. prosinca 2020. 

Napomene: Zainteresirani umjetnici bit će obaviješteni o odabiru najkasnije do kraja prosinca 2020.

Pratimo razvoj situacije vezano za Covid-19 te će se projektne aktivnosti prilagoditi situaciji u veljači poštivajući sve mjere stožera civilne zaštite. U slučaju potrebe, osigurat ćemo alternativne načine sudjelovanja.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se na: info@culturehubcroatia.hr  

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *