O nama

CHC je neprofitna organizacija službeno osnovana u siječnju 2017. u Splitu. U početnoj fazi razvoja, ne biti fizički ograničen na jedan grad, raditi iz različitih dijelova Europe i istovremeno biti “hub”, za nas je značilo šire mogućnosti za suradnju – stvaranje multidisciplinarnih kulturnih i kreativnih inicijativa u partnerstvu s različitim dionicima, i uvijek usmjerenih zajednici. Od samog početka, cilj nam je bio uspostaviti fizički kreativni hubu Splitu, inspiriran drugim postojećim primjerima iz ostatka Europe: riječ je o neovisnom prostoru napravljen od strane i za zajednicu.

Nakon što smo ojačali svoje kapacitete kroz pridruživanje europskim projektima, osjetili i izgradili našu zajednicu, dosegli smo tu prekretnicu u srpnju 2021. godine. Da biste saznali više o našem kreativnom hub-u PROSTOR, posjetite web stranicu hub-a.

Kao neprofitna organizacija, otvoreni smo za prijedloge partnerstava, posebice u okviru europskih programa Erasmus+ i Kreativna Europa. Kulturni i kreativni sektor smatramo važnim alatom za razvoj i međusektorske inovacije, stoga nas zanima širok raspon tema, posebno participativna umjetnost, održiva revitalizacija kulturne baštine, urbana regeneracija, obrazovanje i izgradnja kapaciteta, socijalno poduzetništvo, kreativna ekonomija itd. 

Kao platforma, također podržavamo naše članove da pokrenu vlastite projekte i koriste CHC kao "krovnu" organizaciju, sve dok njihove vrijednosti odgovaraju našima. Članovi također mogu postati dio naše baze freelancera i dobiti priliku surađivati ​​s nama na projektima, ovisno o vještinama i profilima. 

Članstvo u udruzi CHC je virtualno (možete se pridružiti bez obzira gdje se nalazite) i besplatno. Ispunite prijavu ovdje ili nas kontaktirajte na info@culturehubcroatia.hr i pošaljite nam svoj životopis ako se želite pridružiti bazi freelancera.


Godišnja izvješća: 2017 | 2018 | 2019| 2020 | 2021

 © Glorija Lizde

Marina Batinić

Marina je magistra povijesti umjetnosti i engleskog jezika i književnosti (Sveučilište u Splitu); povijesti, arheologije i mediteranske umjetnosti (Sveučilište u Perpignanu, Francuska) kao i magistra upravljanja kulturnom baštinom (dvostruka francusko-španjolska diploma sa Sveučilišta u Perpignanu i Sveučilišta na Balearskim otocima, Palma de Mallorca, Španjolska). Posljednjih pet godina radi kao voditeljica kulturnih projekata, a njeno prijašnje radno iskustvo uključuje nekoliko nevladinih organizacija, Sveučilište u Perpignanu (voditeljica projekta u okviru programa “Europa za građane”), Europska Komisija (DG DEVCO - Međunarodna suradnja i razvoj), te Cité de l'architecture et du patrimoine (Ecole de Chaillot - Odjel za međunarodnu suradnju u okviru programa Ministarstva kulture Republike Francuske), Pariz. Radila je također za Kanal Centre Pompidou u Briselu kao freelance kulturni medijator. Trenutno radi kao nezavisna koordinatorica istraživanja u društvenom poduzeću Edgeryders (Brisel, Belgija). Edgeryders (Brisel, Belgija).

Jasmina Šarić

Jasmina je magistrala povijesti umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Splitu te završila kustoski studij, menadžment i pravo na stockholmskom Sveučilištu. Godinama radi kao slobodni kustos, a trenutno provodi istraživanje o kuriranju umjetnosti u "drugim prostorima". Njezin najnoviji kustoski rad je projekt Tails.Jasminino prethodno radno iskustvo uključuje Sveučilište u Splitu (Odjel za međunarodne odnose), nevladine i umjetničke organizacije (kao savjetnik za projekte u području umjetnosti i kulture: Galerija Studio 21, Tensta Konsthall, Sajam Supermarket Art Fair, apexart). Stažirala je u Europskoj komisiji (Izvršnoj agenciji za obrazovanje, audiovizualnu kulturu i kulturu). Radila je i kao kustosica u galeriji Lauba u Zagrebu. Također ima iskustvo u pripremi, upravljanju i ocjenjivanju europskih projekata. 

Kristina Tešija

Kristina je magistrala filozofiju i hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Splitu te se usavršila kroz Studij o mladima za mlade organizaciji Mreže mladih Hrvatske. Radi kao stručni komunikacijski posrednik u raznim osnovnim i srednjim školama. Njezino iskustvo uključuje neformalno obrazovanje - sudjelovala je u brojnim projektima Erasmus+, radeći na području umjetnosti, kreativnosti, medija, demokracije, socijalnog utjecaja i interkulturalnog dijaloga. Radi kao radijska i web novinarka za različite nevladine organizacije, pokrivajući teme o mladima, nezavisnoj kulturi i umjetnosti. Trenutno, radi kao urednica i voditeljica na community radiju KLFM, kao slobodna kazališna kritičarka i moderatorica za različite događaje i rasprave u filmskim i kreativnim industrijama u Splitu . Članica je Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa, a bila je članica Vijeća u kulturi za kazališnu i glazbeno – scensku djelatnost Grada Splita. 
hrHrvatski