CHC talks

Independent in Precarity 


Online, via Zoom, 17. veljače 2021., 19h


Kako izvaninstitucionalne strukture mogu stvarati i utjecati na nove modalitete djelovanja? Kako se možemo održati u našoj prekarnosti?

"Independent in Precarity" je serija razgovora na temu ne/su/ovisnosti manjih umjetničkih organizacija u regiji i u Europi.

Prvi u nizu razgovora održao se u srijedu, 17. veljače putem aplikacije Zoom, uz live stream na Facebook stranici Culture Hub Croatia.

Sudjelovali su:
- Brodac Galerija, Sarajevo, Bosna i Hercegovina (Mak Hubjer)
- U10, Beograd, Srbija (Sanda Kalebić)
- Pararoja, Tirana Albania (Olson Lamaj)

Snimka je dostupna ovdje:

 

On Circling / Katarina Šoškić


Online, via Zoom, 30. siječnja 2021., 19h

“On Circling” prvi je u nizu CHC talkova u okviru projekta Praznine2021. Prvog dana programa ugostili smo Katarinu Šoškić i razgovarali o njenom radu i umjetničkom istraživanju “The Tourist: zones, seasons and fields in-between”, specifičnostima turističkih krajolika i turističkog pogleda u domeni fotografije te poveznici između vlastitih turističkih iskustava s onima fotografa i istraživača.

Katarina Šoškić je umjetnica i fotografkinja iz Beograda, a trenutno živi u Beču. Zanima ju moć slike - način na koji bi se narativne karakteristike slike mogle iskoristiti za ispitivanje društvenih struktura. Šoškić koristi fotografiju i tekst kako bi istražila i analizirala društvene fenomene, kulturu i subkulturu, utjecaj tradicije i povijesti, konstrukcije društvenih uloga te temeljne psihološke mehanizme. Najzahtjevnijim u radu smatra zauzimanje određene pozicije, mogućnosti mijenjanja gledišta i propitivanja raznolikosti mogućih istina. Od listopada 2016. provodi doktorsko umjetničko istraživanje na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beču o turizmu i turističkim zonama na europskoj obali. Paralelno radi kao fotografkinja u području portretne, modne i reportažne fotografije.

Snimka je dostupna ovdje:

Previous CHCtalks:

 

hrHrvatski