#2 – Zajednice prakse i sudionički model upravljanja

8. veljače 2018., 19h
Saltwater Workspace, Zrinsko-Frankopanska 1, Split

U našem brzo mijenjajućem društvu, posebice u zajednicama u kojima nedostatak prilika, resursa ili demokracije predstavlja prepreku u razvijanju alternativnih kultura i inicijativa – potrebno je više nego ikad vjerovati da je budućnost koju zajednički zamišljamo i kreiramo moguća. Zato nas zanima kako možemo kreirati klimu u kojoj ideje, projekti i ljudi različitih profila razvijaju i inspiriraju jedni druge. Kako možemo iskoristiti nove metodologije kao umijeće vođenja – dijalog i diskusiju, za poticanje kolektivnog učenja i pronalaženje novih kolaborativnih, održivih i inovativnih rješenja?

Naš drugi CHC talks bavio se već spomenutim i novonastalim pitanjima vezanim za zajednice prakse i participativni model upravljanja koji propituju postojeće odnose moći i hijerarhijske strukture te stvaraju snažniji društveni utjecaj.

Istražili smo ovu teme sa stajališta nevladine organizacije (Marina Batinić, CHC), lokalne uprave ( Antonija Ermut Erceg, projektni menadžer, Majdan-Solin) i društvenog poduzeća (Michael Freer, ENSOCO) s čime smo stekli uvid u različite korištene pristupe i alate te iskustva sudionika. Bila je to odlična prilika za druženje, razmjenu mišljenja, odgovaranje na pitanja te motiviranje svih zainteresiranih sudionika eventa za daljnje istraživanje participativnog pristupa u svom svakodnevnom radu. Veselimo se budućim eventima i zajedničkom osnaživanju zajednica.

 


hrHrvatski